Geschiedenis van Scrummi

Sinds 2010 is Scrummi naar Nederland gekomen, dankzij de eigenaren van de salon Nexxt house of hair en de webshop Hairworldshop. Zij zagen hier de perfecte oplossing voor hun eigen salon en wilde dit delen met de rest van Nederland. Ook Nederland is er aan toe om het onder ogen te zien hoe erg de kappersbranche het milieu vervuilt. Door een goed gesprek met de oprichter van Scrummi is de revolutie in Nederland begonnen en zijn er al groten klanten zoals L’Oréal (voor alle trainingen voor hun kappersmerken) mee gegaan met de Scrummi revolutie. Scrummi is opgericht in de UK en is door verschillende samenwerking verspreid in verschillende landen.

Oprichter Scrummi

Rob Cooper is de oprichter van Scrummi. Hij is een milieuvriendelijke textielondernemer van de 4e generatie en wilde zijn achtergrond en kennis in wegwerptextiel gebruiken om een ​​wereldwijd verschil te maken. Een toevallig gesprek met een Schotse saloneigenaar in 2008 vestigde zijn aandacht op de milieuschade veroorzaakt door het witwassen van handdoeken en benadrukte de behoefte aan een geloofwaardig, duurzaam alternatief voor katoenen handdoeken. Dit was een product waarvan Rob wist dat hij het kon maken.

Doel

Het doel van Rob was om een ​​duurzame en biologisch afbreekbare handdoek te produceren die beter zou werken dan een wasbare handdoek. Het was belangrijk dat de fabricage en levering van deze handdoeken tijdens het hele proces werden overwogen om ervoor te zorgen dat de impact op de hele levenscyclus van het milieu minimaal was. 

In 2010 werd na 18 maanden testen en onderzoeken van producten met een lokale groep salonbezitters Scrummi Towels officieel gelanceerd - een echt duurzaam en biologisch afbreekbaar alternatief voor katoenen handdoeken voor de kappersindustrie die de milieu-impact van salonhanddoeken met 90% vermindert

Waar komt het vandaan?

Vanaf de eerste dag zagen we het belang van duurzaamheid en ethiek in alles wat we doen. Hoe duurzaam is een biologisch afbreekbare handdoek als deze wordt gemaakt in niet-gereguleerde, vervuilende fabrieken met twijfelachtige arbeidspraktijken en vervolgens naar de andere kant van de wereld wordt verzonden voordat deze wordt gebruikt. Het betekent alleen dat de milieubelasting wordt overgedragen aan armere gemeenschappen in Azië.

90% van onze producten worden lokaal gemaakt binnen 500 mijl van ons hoofdkantoor in West Malling. Dit leidt tot nauwe relaties met onze toeleveringspartners, biedt lokale werkgelegenheid en geeft ons volledig inzicht in onze toeleveringsketen. Belangrijk is dat we de bron van al onze producten verifiëren via de vezelproductie en de houtbron om ervoor te zorgen dat onze producten geen hout uit oude bossen of vezels uit vervuilende fabrieken bevatten.

Wij staan ​​ook achter onze claims

Alles wat we zeggen en claimen wordt onafhankelijk gecontroleerd en bevestigd. Wilt u weten hoe onze handdoeken biologisch afbreekbaar zijn? We sturen u het testrapport. Bezorgd over fabrieksvervuiling? Bezoek een van onze fabrieken om het zelf te zien.

Europese marktleider

Bijna 10 jaar later is Scrummi de Europese marktleider en is volledig toegewijd aan duurzame productontwikkeling en is het uitgebreid om aan alle behoeften van een salon te voldoen die echt wasvrij en duurzaam wil zijn.

Wie gebruikt Scrummi?

Tegenwoordig wordt Scrummi gebruikt door duizenden salons en spa's (inclusief marktleiders zoals L'oreal, Olaplex, Paul Mitchell, Toni & Guy en Wella) in heel Europa, het Midden-Oosten en de VS om hun impact op het milieu te verminderen.

Vorig jaar waren we erg trots dat we de impact van de haar- en schoonheidsindustrie op het milieu hebben verminderd met meer dan 60 MILJOEN liter chemisch verontreinigd water en 3,5 MILJOEN CO2-uitstoot.