Wat is een Scrummi handdoek?

Wat is een wegwerphanddoek horen we u vragen?
Onze Scrummi handdoeken beginnen als eucalyptus- of cederbomen in Midden-Europa. Ze worden geoogst uit programma's voor duurzame bosbouw, waar voor elke geoogste boom 2 bomen worden geplant. Het jaarlijkse volume van hergroei van hout is 10 miljoen kubieke meter hoger dan de houthoeveelheden die per jaar worden geoogst. De bomen worden verpulverd en als vezels aan onze fabrieken geleverd, deze vezels worden vervolgens omgezet in Scrummi handdoeken. Al het water dat in het proces wordt gebruikt, wordt gefilterd en gerecycled en al onze fabrieken worden gecontroleerd en hebben strikte richtlijnen voor maatschappelijk verantwoord produceren.

De energie die wordt gebruikt tijdens de gehele levenscyclus van een Scrummi-wegwerphanddoek, inclusief de fabricage ervan, is minder dan de energie die door een wasmachine wordt gebruikt om een ​​enkele katoenen handdoek te reinigen. 95% van de totale verzendafstand van Scrummi wordt afgelegd per spoor en over zee, wat de laagste milieu-impact heeft van elke vervoerswijze.

De Scrummi handdoeken worden allemaal in Europa geproduceerd! Dus waar het mogelijk is, proberen we onze CO2-voetafdruk te verminderen bij het transport en verzending. Scrummi wegwerphanddoeken bevatten geen verborgen kunststoffen en zullen binnen 8-12 weken biologisch worden afgebroken tot compost!

Alle Scrummi-producten zijn 100% biologisch afbreekbaar of recyclebaar (kapmantels). De Scrummi-wafelproducten zullen binnen ongeveer 100 dagen biologisch worden afgebroken in een anaërobe omgeving. Dit is vergelijkbaar met een sinaasappelschil! Scrummi-wafelproducten zijn 100% celluloseachtig en werken dus in veel omgevingen als hout of papier.