Hoe maken we een Scrummi handdoek?

Scrummi-handdoeken beginnen hun leven bij ceder- en eucalyptusbomen. De cellulose uit hout wordt gebruikt om vezels te produceren die Scrummi aan elkaar bindt om de handdoeken te maken, waarbij innovatieve en duurzame processen worden toegepast voor milieubewuste productie. Alle houtbronnen van de handdoeken zijn afkomstig uit Midden-Europese bossen. Hun houtvoorraden zijn afkomstig van bosbouwactiviteiten die zijn gecertificeerd volgens erkende duurzaamheidscriteria, zoals de FSC®- en PEFCTM-normen. Oostenrijk is de grootste houtleverancier van vezels voor de productie van Scrummi. Het jaarlijkse volume houtgroei in gecertificeerde Oostenrijkse bossen is 10 miljoen kuub hoger dan de jaarlijks geoogste houthoeveelheden. Strikte wettelijke voorschriften in heel Centraal-Europa zorgen ervoor dat dit duurzaamheidsprincipe wordt nageleefd.

De Scrummi-vezels worden vervolgens met elkaar verstrikt met behulp van waterstralen onder hoge druk, er worden geen chemicaliën, additieven of bindmiddelen gebruikt in het productieproces. De hoeveelheid water die wordt gebruikt bij het maken van elke afzonderlijke Scrummi handdoek is ongeveer 35 ml en 96% van dit water wordt teruggevoerd naar het systeem na een microbiologisch filterproces.

De energie die wordt gebruikt in de gehele levenscyclus van een Scrummi handdoek, inclusief de fabricage, is 90% minder dan de energie die de wasmachine gebruikt om een ​​enkele katoenen handdoek te reinigen.

Aan het einde van de levenscyclus van een Scrummi handdoek breekt hij volledig biologisch af in ongeveer 100 dagen. Ze ontleden weer in hun oorspronkelijke componenten van CO2 en water en bereiden zo de grond voor waarop nieuwe planten kunnen groeien.

Scrummi is onafhankelijk getest en de resultaten tonen aan dat ze sneller biologisch worden afgebroken dan een reeks papieren en kaarten en dat ze in de tijd die ze nodig hebben om volledig te ontbinden, dicht bij voedselverspilling staan. Scrummi verifieert de bron van al hun handdoeken terug via de vezelproductie en houtbron om ervoor te zorgen dat onze producten geen hout bevatten uit oude bossen of vezels uit vervuilende fabrieken.