Hoe kan een wegwerphanddoek groen zijn?

Verminderen, hergebruiken, recyclen: dit wordt beschouwd als een manier om de negatieve effecten van afval op ons milieu te verminderen. Natuurlijk is dit over het algemeen de beste manier om afval te verminderen en om onze planeet te beschermen tegen de schade, veroorzaakt door plastic afval en wegwerpproducten.

Er zijn echter altijd uitzonderingen op de regel - het "hergebruiken" van katoenen handdoeken. In dit geval veroorzaakt het veel meer schade aan ons milieu dan het gebruik van Scrummi handdoeken. De feiten en cijfers laten zien hoe schadelijk waskatoen kan zijn, boven op de milieustatistieken – veel salons gooien na slechts 30 wasbeurten hun katoenen handdoeken weg omdat ze versleten en verkleurd zijn, vanwege haarkleurmiddelen en bleekmiddelen. Katoen wordt binnen 6-9 maanden biologisch afgebroken, maar het is ook belangrijk om te overwegen dat een hoog percentage handdoeken synthetisch is en polyester en andere kunststoffen bevat die eenvoudigweg duizenden jaren nodig hebben om af te breken.

Scrummi handdoeken zijn zeer zorgvuldig om hun productiemethoden en leveranciers te controleren en evalueren. Het is belangrijk voor Scrummi dat de producten een echt superieur product bieden aan hun klanten en vertrouwen op feedback en conversatie om hen te helpen hun assortiment waar mogelijk te vergroten om verspilling in de gemiddelde salon te verminderen.

Het lange termijn doel van Scrumm is, dat de biologisch afbreekbare salonhanddoek synoniem wordt binnen de industrie en katoenen handdoeken vervangen worden als standaard go-to-product. Geen enkele salon zou ooit nog moeten wassen - ooit!